Rezultati

Rezultati takmičenja za 2016. godinu:

Izveštaj vikend 05-06.11.2016.

 U proteklom vikendu smo dobili i osvajače Prvenstva Srbije u još dve starosne kategorije.

 U subotu 05.11.2016 u Pančevu na terenu Sportskog centra Mladost odigrano je 4 kolo prvenstva Srbije u kategorji Juniora gde su se sastali RK Dinamo 1954 i RK Rad. Rad je slavio rezultatom 0-42. Sudio je Aleksandar Lelik dok je zapisnik vodio Miomir Kalabić.

Poene za Rad u prvom poluvremenu su postigli: eseji- Bogojević, Nikolić, Stašić 2, transformacija Trujkić. Rezultat u prvom poluvremenu je bio 22-0 u korist Rada.U drugom poluvremenu u listu strelaca su se za Rad upisali: eseji- Avramović 3, Stašić i postavili konačan rezultat 0-42.

Iako nam rezultat to ne govori, utakmica je bila dosta izjednačenija nego prošli susret ove dve ekipe gde je Rad takođe odneo pobedu.

Za RK Dinamo 1954 su nastupili: Jokić, Dmitrović, Jovanović, Krišan, Barbul, Marjanović,Simić, Dašić Rašeta, Dmitrović, Dramićanin, Cvetković, Advigov, Tulić, Antić, Munćan, Hinić.

Za RK Rad su nastupili: Milosavljević, Trujkić, Karanović, Bogojević, Stašić, Pećanac, Stojiljković, Živković, Avramović, Višnjić, Stefanović, Nikolić, Božić, Obradović, Stojanović, Mujović.

Ovo utakmicom je kompletirano Prvenstvo Srbije u kategoriji Juniora. Nažalost takmičenje je odigranu u promenjenom formatu od predviđenog zato što je BRK Crvena zvezda odustao od takmičenja. Tako da su samo dva kluba ostala u takmičenju u kome su postignuti sledeći rezultati.

Finalni poredak na tabeli izgleda ovako :

Ovom pobedom Juniori Rada su postali osvajači Prvenstva Srbije za 2016 godinu.

 U nedelju 06.11.2016 na Stadionu ‘Kralj Petar I’ na Banjici odigrano je 3 kolo prvenstva Srbije u kategorji Kadeta gde su se sastali iste ekipe. Rad je i na ovoj utakmici slavio , ali sa mnogo neizvesnijim rezultatom . RK Rad-RK Dinamo 1954 24-22. Sudio je Nenad Matejić dok je zapisnik vodio Goran Vuković.

Poene za Rad u prvom poluvremenu su postigli: eseji-Trujkić, Obradović i Stojiljković, koji je uspešno izveo i transformaciju.

Poene za Dinamo 1954 u prvom poluvremenu su postigli: eseji-Munćan 2, dok je jednu uspešnu transformaciju izveo Barbul.

Rezultat u prvom poluvremenu je bio u korist Rada 17-12.

Poene za Rad u drugom poluvremenu su postigli: eseji-Obradović, dok je Stojiljković uspešno realizovao još jednu transformaciju.

Poene za Dinamo 1954 u drugom poluvremenu su postigli: eseji-Barbul, Dmitrović i Munćan.

Za RK Rad su nastupili: Stošić, Trujkić, Hajdin, Mujović, Filić, Živković, Lojanica, Vitorović, S.Stojiljković, Pećanac, Obradović, L.Stojiljković, Antanasijević, Lazić.

Za RK Dinamo 1954 su nastupili: M.Jokić, S.Jokić, Krkljuš, Dramićanin, Mileski, Barbul, Trifunović, Dmitrović, Ivanovski, Tulić, Munćan, Jovanović, Antić, Krsmanović Košić.

Ovom utakmicom je završeno Prvenstvo Srbije u kategoriji Kadeta u kome je viđena možda i najneizvesnija borba dve ekipe u svim takmičenjima u organizaciji Ragbi saveza Srbije, i u kome su postignitu sledeći rezultati:

Finalni poredak na tabeli izgleda ovako :

Ovom pobedom Kadeti Rada su postali osvajači Prvenstva Srbije za 2016 godinu.

Vojvodina open  4 turnira

U toku 2016. godine održano je 4 ragbi manifestacije u okviru „Vojvodina Open“  turnira u sledećim gradovima:

U Novom Sadu  9.04.2016.

Vojvodina – Dinamo 1954                             16-10

Petrovgrad – KBRK                                       0-23

Borac-sobodan

U Zrenjaninu   23.04.2016.

Dinamo 1954 – Petrovgrad                          36-8

Kbrk – Borac                                              22-12

Vojvodina – slobodna

U Pančevu  8.10.2016

KBRK – Dinamo 1954                                      17-9

Borac – Vojvodina                                           5-25

Petrovgrad – GRK Vršac                                 16-10

U Vršcu  22.10.2016

Vojvodina – KBRK                                            12-10

Dinamo 1954 – GRK Vršac                            21-6

Borac – Petrovgrad                                         3-3

Tabela

Vojvodina           12

Kbrk                       9

Dinamo 1954      6

Borac                     3

Petrovgrad         0

GRK Vršac           van konkurencije

Get Into Rugby Petlići 2016

U sredu 19.10.2016. održan je turnir Get Into Rugby programa Petlići 2016. Na turniru na kome se igrao Tag Ragbi nastupilo je 10 ekipa iz osnovnih škola u kojima su radili treneri iz 7 Beogradskih i Pančevačkih klubova. Učestvovalo je više od 70 dečaka i devojčica. Turnir je održan u Balonu Sportskog centra u Železniku od 20.00 do 22.00č. Na turniru su sudili Nikola Babić i Petar Isailović i Loznice, koji su takođe imale svoj debi kao sudije, dok je delegat bio Marko Milosavljević.

Drugi turnir Prvenstva Srbije u Ragbiju 7

U subotu 27.08.2016. odigran je drugi turnir prvenstva Srbije u Ragbiju 7 na Vojnom stadionu u Zrenjaninu.

Na vrlo zanimljivom turniru nastupilo je 6 ekipa: BRK Crvena zvezda, RK Loznica, RK Partizan, RK Petrovgrad, RK Rad, RK Vojvodina. Na drugom turniru Prvenstva Srbije u Ragbiju 7 nije nastupao RK Kruševac, a po prvi put su nastupile ekipe RK Loznica i RK Petrovgrad. Ekipe su bile podeljene u dve grupe:

Nakon utakmica u grupama su postignuti neki pomalo i neočekivani rezultati, a među njima i sjajan rezultat i pobeda ekipe RK Vojvodina nad, na ovom turniru, podmlađenom ekipom RK Rad. U utakmicama po grupama su ostvareni sledeći rezultati:

Nakon odigranih utakmica u grupnoj fazi na čelu A grupe nalazila se BRK Crvena zvezda a na čelu B grupe RK Vojvodina:

Na osnovu plasmana u grupama pristupilo se odigravanju utakmica za ukupan plasman na drugom turniru Prvenstva Srbije u Ragbiju 7 i to ukrštanjem prvoplasiranih, drugoplasiranih i trećeplasiranih ekipa iz grupa A i B. U utakmici za peto mesto RK Loznica je ostvarila prvu pobedu u istoriji kluba u takmičenjima pod okriljem RSS-a. Pobedili su sjajnu ekipu Petrovgrada i fenomenalno počeli jesenji deo sezone.

U utakmici za treće mesto, u derbiju između RK Rad i RK Partizan, pobedu je odnela ekipa iz Humske.

U utakmici za prvo mesto i pobednika drugog turnira u Prvenstvu Srbije u Ragbiju 7 sastale su se ekipe BRK Crvena zvezda i RK Vojvodina. RK Vojvodina je napravila iznenađenje sjajnim rezultatima u grupi i plasmanom u finale turnira gde se sastala sa ekipom BRK Crvena zvezda koja je prošlogodišnji prvak Srbije u ragbiju 7 i osvajač prvog turnira Prvenstva Srbije za 2016 godinu koji je održan u junu u Kruševcu. U vrlo neizvesnoj utakmici u kojoj su obe ekipe prikazale fenomenalnu igru, pobedu je odnela ekipa BRK Crvena zvezda rezultatom 19-12 i na taj način osvojila Drugi turnir Prvenstva Srbije u Ragbiju 7.

Ovim rezultatom su potvrdili i svoju trenutnu dominaciju u Ragbiju 7 na teritoriji Srbije, pošto su se i u ukupnom plasmanu našli na prvom mestu i osvojili Prvenstvo Srbije u Ragbiju 7 za 2016 godinu.

Turnir je prošao u pravoj ragbi atmosferi i sjajnoj organizaciji zahvaljujući organizaciji Ragbi kluba Petrovgrad koji je još jednom pokazao da postoje uslovi za organizaciju ragbi takmičenja u Zrenjaninu i nadamo se da ćeubuduće i mnogo veći broj Zrenjaninaca pratiti i podržavati svoje sugrađane na ragbi utakmicama.

Pančevci slavili na 3. turniru Prvenstva Srbije u B grupi

U nedelju 05. Juna  2016.  je odigran treći turnir Prvenstva Srbije za seniore u B grupi. Učešće na turniru su uzele tri ekipe: RK Dinamo 1954, RK Loznica i RK Petrovgrad. Turnir je privukao veliku pažnju gledalaca koji su imali prilike da uživaju u odličnim potezima,akcijama i poenima. Vremenski uslovi su bili povoljni, teren je bio u vrhunskom stanju. Sudija na turniru je bio Nenad Matejić dok je delegat bio Milan Orlović. Ukupno je odigrano tri utakmice.
Odigrane utakmice:

Da podsetimo svaki turnir se prema Propozicijama takmičenja boduje pojedinačno. Prvoplasirana ekipa osvaja 10 bodova, drugoplasirana 8, trećeplasirana 6 i četvrtoplasirana 4.

Tabela trećeg turnira:

Generalni plasman:

U16: Dinamo odličan, pobeda Rada

U nedelju 29. maja je odigrano poslednje kolo Kupa Srbije za kadete, odnosno starosnu kaegoriju U16.

RK Rad je pobedio RK Dinamo 1954 rezultatom 31-24 (17-24) i osvojio Kup Srbije za kadete u 2016. godini. Utakmica je bila više nego uzbudljiva i prepuna preokreta kao što se može videti iz rezultata. Meč je odigran na stadionu Kralj Petar I na Banjici sa početkom u 14:45h. Sudije na meču su bili Aleksandar Lelik i Miroljub Bukvić, delegat Zoran Mičić.

 Izveštaj: Šesto kolo Prvenstva Srbije

 Proteklog vikenda 22.05.2016.je odigrano nekompletno 6. kolo Prvenstva Srbije za seniore u A grupi.

Utakmica između Vojvodine i Partizana je odložena, termin odigavanja će biti naknadno određen. Međutim za vikend je odigrana još jedna neverovatna utakmica između starih rivala Rad MOZZART-a i BRK Crvena zvezda. Utakmica je pred više od 100 gledalaca završena nerešenim rezultatom 23-23 (11-3). Treba napomenuti da, osim neizvesne utakmice i triler završnice na koju su se pretplatili pomenuti rivali, nivo i ritam igre su bili na izuzetno visokom nivou. Raduje činjenica da postiji tendencija porasta publike na domaćim utakmicama.

Utakmice 6. Kola Prvenstva Srbije:

Prema propozicijama takmičenja za nerešen rezultat svaka ekipa dobija po 2 boda. Interesantna činjenica je da su obe ekipe postigle po 3 eseja, 2 kazne i 1 uspešnu konverziju. Ukupno je 41 igrač bio u protokolu za odigravanje utakmice.

Tabela nakon 6. kola:
Preostale utakmice prolećnog dela prvenstva:
Kadeti Rada slavili u Pančevu

U nedelju  15.05.2016.  sa početkom u 11:00h na terenu SC Mladost u Pančevu odigrano je drugo kolo Kupa Srbije za kadete. Momci izrasta U16 su prikazali još jednom odličnu ragbi predstavu i dokazali da predstavljaju budućnost srpskog ragbija.

Rad MOZZART je bio bolji i u ovoj utakmici i pobedio Dinamo 1954 rezultatom 40-7 (21-7). Glavni sudija na meču je bio Aleksandar Lelik.

godinu:

 

Design by Modern Web Ideas