Ragbi klub Vojvodina

Ragbi klub Vojvodina osnovan je 07.09.2001. godine. Naš mladi klub traje već 17 godina. Potpuno amaterska organizacija, u jednom za naše krajeve malo poznatom sportu, jedna zdrava sredina, prepuna pravog sportskog duha i entuzijazma je iznedrila ogroman broj kvalitetnih igrača i reprezentativaca.

Klub je pokrenut sa idejom o radu sa mladima, razvoju ragbija u Novom Sadu, i promociji ragbija.

Klub se održava jakom prijateljskom vezom među igračima, zajedničkim druženjem, i mentalnom i fizičkom aktivnošću. Nikada ne zaboravljamo da je ragbi cilj a ne sredstvo, i da smo mi tu zbog kluba a ne klub zbog nas. Zaštitni znak kluba je ovan na štitu grada Novog Sada, crveno bele boje. Boje kluba su crvena i bela. Članovi smo ragbi saveza Srbije, ragbi saveza Vojvodine i sportskog društva Vojvodina.

Ragbi klub Vojvodina je poznat organizator velikih ragbi turnira u ragbiju 15 (Memorijal Luka Marin) i ragbiju na plaži koji imaju međunarodni karakter.

Klub se bavi građenjem sportskog duha kod mladih, radom po osnovnim i srednjim školama već osam godina. Promociju samog sporta postižemo gostovanjima u raznim televizijskim i radijskim emisijama uglavnom na lokalnim medijima, kao i prisustvom u štampi. Začetnici smo ragbi kluba u Čoki, kluba u Rumi i nosioci ragbija u Crnoj Gori dolaze iz našeg kluba.

Imamo odličnu saradnju sa svim klubovima u Srbiji i van naše države, i uvek smo rado viđeni gosti na dešavanjima u njihovoj organizaciji. Mi smo jedini ragbi klub u Novom Sadu i kao takvi predstavljamo naš grad u ovom sportu. Postavili smo Novi Sad na ragbi mapu Evrope.
Usled naglog napredovanjа ragbija kao sportа javlja se potreba za organizovanijom i stručnijom obukom mladih ragbista i budućih edukatorа za rad sa decom, kroz omasovljenje i približavanje kako ragbija, tako i sportske kulture uopšte, mlađoj kategoriji stanovništva.

Kroz godine rada dali smo reprezentativce u mlađim kategorijama, seniorima i ragbiju sedam.

Treneri su se dosta brzo menjali ali oni koji su duže bili u klubu su: Kačavenda Zoran, Marty Lusty, Marko Milosavljević, Goran Porobić i Marko Novosel.

Osvajali smo Memorijal Luka Marin, takmičenje Vojvodina Open, uzimala druga i treća mesta na turnirima u ragbiju 10 i ragbiju 7, i 3 puta smo osvajali B ligu Srbije.

Design by Modern Web Ideas