Ragbi klub Borac Starčevo

Ragbi klub Borac Starčevo je nastao davne 1978. godine kao rezultat širenja ove predivne igre, koju je tada promovisao, već poznati i čuveni, ragbi klub Dinamo iz Pančeva.

Vremenom je RK Borac prerastao u ozbiljan klub, koji je tih godina, parirao i najpoznatijim ekipama bivše SFRJ!

Igra Borca se tih godina proširila i van granica tadašnje Jugoslavije i to na celu Evropu.

Deset godina je trajao uspon ragbija u Starčevu, koje je osamdesetih godina prošloga veka, bilo jedino selo u SFRJ, koje je imalo svoj ragbi klub i koje se takmičilo u saveznoj ligi!

Krajem osamdesetih godina, tačnije 1988. godine, zbog teške finansijske situacije, RK Borac prekida sa radom, a većina igrača prelaze u RK Dinamo. Prekid u radu će trajati sve do 2014. godine kada grupa bivših igrača registruje sekciju veterana pri RK Borac Starčevo sa ciljem da se okupe nekadašnji saborci, kako bi zajedno radili na promociji ragbija i afirmaciji ove divne igre među mlađim starčevačkim generacijama.

Rezultat rada veterana je krunisan 2016. godine, kada se osniva škola ragbija u Starčevu. Iz te prve generaciji dece, koja su počela da uče osnove ragbija, iznedrile su se tri generacije budućih ragbista i to u tri kategorije: Petliće U10, Pionire U12 i Kadete U14.

Danas RK Borac krupnim koracima grabi ka svom cilju, a to je da se pored ove tri kategorije formira i seniorski tim Borca kako bi se vratila stara slava starčevačkog ragbija!

Design by Modern Web Ideas